Ovenschotel van venkel, prei, tomaat en witte bonen
Een Provençaals stoofpotje met heerlijke groenten en kruiderijen. Een echte smaakbom.
Ovenschotel van venkel, prei, tomaat en witte bonen
Boodschappenlijstje
- 5 ontvelde tomaten
- 2 prei stengels
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote venkelknol
- 3 el olijfolie
- 0,5 dl rode wijn
- 2 (verse) laurierblaadjes
- 5 takjes tijm
- zout en peper
- 500 g geschilde aardappelen
- 400 g witte bonen
- 2,5 dl groenten bouillon
- 2,5 dl witte wijn
- 125 g pesto
Bereiding
- Hak de tomaten in stukjes, snij de prei in dunne ringen, snipper de look, snij de venkel in reepjes, snij de aardappelen in grote blokken.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Meng de eerste negen ingrediënten (van tomaat tot zout/peper) in een grote ovenschaal, bij voorkeur enige tijd van tevoren, zodat de aroma zich kan ontwikkelen.
- Dek de schaal af en zet deze 30 minuten in de oven.
- Voeg daarna de aardappelen, bonen, bouillon en wijn toe.
- Meng goed en dek de schaal af.
- Bak het gerecht nog 35 à 45 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
- Verwijder laurierblaadje en tijm.
- Serveer met pesto.
uit 'Het Grote Vegetarische Kookboek' door Könemann