DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Patisson soep

Patissons zijn decoratieve pompoenen met een milde, zoete smaak. Deze romige patissonsoep is eenvoudig te maken en krijgt een verrassende twist door de toevoeging van pastis, wat zorgt voor een subtiele anijssmaak. Perfect als lichte maaltijd of voorgerecht!

Patisson soep

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 patisson
  • azijn
  • 5 dl groenten bouillon
  • 3 dl room
  • 1 dl pastis
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Kook de patisson in ruim water met zout en azijn in ongeveer een half uur gaar.
  2. Laat de patisson omgekeerd afkoelen.
  3. Snijd het kapje van de patisson en haal het vruchtvlees er uit.
  4. Meng het vruchtvlees met de bouillon en de room en breng het aan de kook.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en pastis.

 

door Smulweb