DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Senegalese couscous met pompoen en kool

Dit eenvoudige recept met couscous en pompoen brengt heerlijke herfstsmaken samen in één gerecht. De zoete, zachte pompoen gecombineerd met de lichte, luchtige couscous vormt een perfecte balans, ideaal voor een voedzame maaltijd.

Senegalese couscous met pompoen en kool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 pompoen
  • 1 kool
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 200 gr gedroogde kikkererwten (een nacht geweekt)
  • 2 el rozijnen
  • 300 gr couscous
  • 2 el mosterd
  • bladpeterselie
  • azijn
  • komijn
  • zout
  • olijfolie
instructions

Bereiding

  1. Kook de geweekte kikkererwten in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snij de pompoen in dikke schijven en bak deze in een ingevette ovenschaal in de oven met wat olijfolie, peper en zout.
  4. Hak de ui grof en pers de look. Stoof beiden in een ruime scheut olijfolie. Voeg de 2 el mosterd, een goede scheut azijn, komijn en zout toe. Voeg de grofgesneden prei en kool eraan toe.
  5. Snij de paprika in 4 langwerpige stukken en voeg deze na ca. 15 minuten toe.
  6. Doe er een flinke scheut water bij en laat alles op een zacht vuur nog 30 minuten garen. Zorg dat alles in mooie gehelen blijft (dus niet te veel roeren).
  7. Schenk de couscouskorrels in een ruime schotel. Kook ondertussen water.  Strooi er wat zout over en besprenkel met wat olijfolie. Giet het kokend water over de couscous tot deze net onder water staat en laat even staan. Wanneer al het vocht is opgenomen, roer je de couscous goed om.
  8. Bak intussen de kikkererwten in ruim olijfolie, met komijnkruiden en zout.
  9. Schik alle groenten over de couscous. Giet er ook heel wat van het kookvocht over als lekkere saus. Werk af met kikkererwten, rozijntjes en peterselie.

 

Smakelijk!

 

door Sophie So Food