DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Tagliatelle met radicchio

De heldere, paarse kleur van radicchio kenmerkt dit recept dat eenvoudig is, romig en vol sterke smaken.

Tagliatelle met radicchio

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 100 g spek in reepjes
  • 2-3 grote lepels extra virgine olijfolie
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 200 g tagliatelle
  • 200 g radicchio
  • 3 grote lepels droge witte wijn
  • 50 g boter
  • geraspte citroenschil
  • 100 ml room
  • een handvol gesnipperde peterselie
  • geraspte parmezaan
  • zout en zwarte peper
instructions

Bereiding

  1. Doe de spekblokjes in een lage pan met de olijfolie op gematigd vuur.
  2. Als het vet uit het spek komt, doe dan de ui en look erbij en laat dit alles samen zachtjes garen tot de ui zacht is.
  3. Kook de tagliatelle intussen 'al dente'
  4. Snipper de radicchio in fijne repen.
  5. Doe die bij de ui en spek samen met de droge witte wijn, tot wanneer die begint te slinken.
  6. Doe er de boter en de geraspte citroenschil bij, voeg de room toe en kruid goed met peper en zout.
  7. Doe dit bij de gekookte pasta, doe er nog wat olijfolie over en de gesnipperde peterselie.
  8. Werk af met geraspte parmezaan naar smaak.

 

uit 'Garden Cookbook' door Sarah Raven