Tagliatelle met radicchio
De heldere, paarse kleur van radicchio kenmerkt dit recept dat eenvoudig is, romig en vol sterke smaken.
Tagliatelle met radicchio
Boodschappenlijstje
- 100 g spek in reepjes
- 2-3 grote lepels extra virgine olijfolie
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 teentje look, gesnipperd
- 200 g tagliatelle
- 200 g radicchio
- 3 grote lepels droge witte wijn
- 50 g boter
- geraspte citroenschil
- 100 ml room
- een handvol gesnipperde peterselie
- geraspte parmezaan
- zout en zwarte peper
Bereiding
- Doe de spekblokjes in een lage pan met de olijfolie op gematigd vuur.
- Als het vet uit het spek komt, doe dan de ui en look erbij en laat dit alles samen zachtjes garen tot de ui zacht is.
- Kook de tagliatelle intussen 'al dente'
- Snipper de radicchio in fijne repen.
- Doe die bij de ui en spek samen met de droge witte wijn, tot wanneer die begint te slinken.
- Doe er de boter en de geraspte citroenschil bij, voeg de room toe en kruid goed met peper en zout.
- Doe dit bij de gekookte pasta, doe er nog wat olijfolie over en de gesnipperde peterselie.
- Werk af met geraspte parmezaan naar smaak.
uit 'Garden Cookbook' door Sarah Raven