Annelies

... laat als verantwoordelijke van onze biowinkel alles voor én achter de schermen op rolletjes lopen.

"Een herfsttopper die ik het liefst verwerk in een verwarmende soep: blue ballet, blue kuri, butternut, hokaïdo, muscat de provence of simpelweg POMPOEN!"

Bieke

... stippelt onze toekomstwegen uit en zet haar schouders onder de marketing van de bioboxen.

"Ik kijk altijd uit naar de eerste krieltjes. Een plezier om mee te koken en heerlijk om te verorberen." 

Boris

... maakt jouw biobox en is één van onze twee vaste chauffeurs. Hij brengt jouw biobox kraakvers tot in één van onze 50 afhaalpunten.

"Groenlof is, denk ik, een echte vergeten groente, al begrijp ik niet waarom. 't Is echt zoooo lekker! Jammer dat het seizoen zo snel voorbij is..."

Cies

... vrolijke spring-in-'t-veld als vaste boerin op de boerderij in Astene én het zonnetje in huis als vaste kracht in het biowinkelteam.

"Zeg eens: “Sla januari, sla februari (hihi), sla maart (gniffel), sla april (giechel), sla mei (mwoeha!).” Een klassiek mopje uit mijn jeugd. Toch schuilt er een kern van waarheid in. Knapperig, boterzacht, gekruld, afgerond, groen, rood,... Zoveel variatie! Al die sla mooi in het gelid op het veld, dat vind ik prachtig. Zowaar als ik hier sta, mijn favoriete groente is SLA!"

Dave

... is onze vaste chauffeur. Hij brengt jouw biobox kraakvers en veilig tot in één van onze 50 afhaalpunten.

"Geef mij maar stevige winterkost, gegratineerd witloof, net uit de oven en lichtjes aangebrand... zalig."

Dina

... is de administratieve duizendpoot van ons bedrijf. Zij zorgt voor de personeelsadministratie en geeft antwoord op al jouw vragen via info@dewassendemaan.be.

"Witlof is al van mijn kindertijd één van mijn vele favoriete groenten. 'Bitter in de mond maakt het hart gezond!' "

Dirk

... is een onmisbare kracht in ons bioboxteam. Hij zorgt elke dag als materiaalmeester voor de voorbereidingen én opkuis, en zorgt voor het afwegen van de groenten.

"Sloa mee een kledde mayonaise vuu bij de friete, da's mijne favoriet!"

Fien

... gooide haar leven om en gaat resoluut voor een opleiding als bioboer bij Landwijzer. Elke woensdag neemt zij de kinderen van lokale school De Sterrebloem mee in onze velden op boerderijklas.

"Ik heb een hart voor de zoete rode aardbei, klaar om de zomer in te gaan !"

Filip

... is de boer aan het roer van 'team Zulte'. Op de vruchtbare grond naast de Leie zorgt hij voor de teelt van stevige groenten zoals aardappel, knolselder, kolen en bieten.

"Ik hou van wortel, met zijn mooie oranje lijf doorgedrongen in de aarde en felgroene zonnekloppers. M'n favoriete kleuren."

Hannah

... is onze keukenprinses. Zij zorgt elke middag voor heerlijke soep, schrijft recepten voor de bioboxbrief, organiseert de workshops op de boerderij, helpt bioboxen maken én maakt deel uit van ons vaste winkelteam. Nog zo'n duizendpoot!

"Witloof... verwerkt in mijn mama's witloof met kaas en hesp of in mijn oma's stoofpotje met balletjes, patatjes en spek. Pure nostalgie!"

 

Hilde

... is onze ancien van 't biowinkelteam. Je vindt haar bijna elke voormiddag in onze biowinkel met een glimlach achter de kaastoog of aan onze kassa.

"Ik ben gek op butternut pompoenen. Ze hebben zo'n mooie vorm en je kan je echt lekkere soep van maken."

Ina

... vind je meestal in de namiddag in onze biowinkel. Zij bedient met een glimlach de (laatste) klanten van de dag en zorgt ook mee voor mooi gevulde winkelrekken.

"Als kind was ik al verzot op de lekkere, zoete wortels uit mijn grootvader zijn tuin, nu vind ik deze smaak terug hier op de boerderij."

Indra

... je komt bij Indra terecht voor elke vraag over jouw biobox. Zij laat onze klantendienst vlotjes op volle toeren draaien.

"Warmoes werd in de Oudheid gebruikt als medicijn. Hippocrates beval warmoes aan om wonden mee te verbinden. Voor mij is het mijn favoriete ingrediënt voor een heerlijke pastasaus, boordevol vitaminen en mineralen."

Jan

... is de coördinator van De Wassende Maan en drijvende kracht achter onze dagelijkse werking én de vernieuwende toekomstplannen.

"Ik at bijna 40 jaar lang géén rode kool... teveel associatie met de gangvullende walm uit het college. Sinds ik op De Wassende Maan werk, ben ik aardig verrast door de kansen die rode kool biedt in kruidige exotische gerechten. Couscous met  rode kool? Laat maar komen!"

Karen

... laat je meegenieten van het leven op onze boerderij via de website, sociale media en nieuwsbrieven. Zij stuurt al onze on- en offline communicatie de wijde wereld in.

"In de nazomer is niets lekkerder dan een warme tomaat, vers geplukt van de plant. Als ik mijn ogen dichtdoe sta ik meteen terug in die kleine serre uit mijn jeugd!"

Nathalie

... vind je met een glimlach in de biowinkel. Achter de schermen zorgt zij mee voor het bestellen van alle producten én administratie van het winkelgebeuren. Een hele klus!

"Om z’n veelzijdigheid is courgette mijn favoriet. Gevuld in de oven, als courgetti met lekker veel zelfgemaakte rucola-pesto, in een rijke spaghettisaus, courgette-dragonsoep en ga zo maar door... Het water komt me al in de mond."

NIELS

... maakt elke week jouw biobox en is een vaste kracht in het biowinkelteam.

"Voor mij gaat er weinig boven de geur en smaak van verse basilicum. De combo tomaat/mozzarella/basilicum is op warme zomerdagen elke keer weer een feest!"

Sander

... als boer zorgt Sander met hart en ziel voor de fijne groenteteelten op de gronden in Astene. Gezegend met twee rechterhanden repareert hij alles wat los zit op en rond de boerderij.

"Als ik maar één groente zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland kies ik felgroene peultjes. Ik zou dat elke dag kunnen eten!"

Sofie

... is een echte logistieke duizendpoot. Zij kiest zorgvuldig de inhoud van jouw biobox en coördineert de wekelijkse bioboxdrukte (bestellingen, samenstellen, leverrondes uitstippelen,...). Wat zouden we zijn zonder Sofie!

"Ik hou van rode biet. Vooral koud in een slaatje! In de herfst en winter is een rode bieten salade met veldsla, walnoten en een honing-mosterddressing mijn favoriet."

SOPHIE

... ondersteunt Indra bij het drukke klantenbeheer van de bioboxen. Wat zouden we zonder haar doen! Vol passie voor duurzaam eten is zij ook de bezieler van Sophie So Food.

"Eigenlijk kan iedere seizoensgroente mij bekoren. Maar mijn absolute topper? Cavolo Nero! Een zeemzoete bladkool, die in al haar puurheid - gestoofd in een een goede scheut olijfolie, met wat look, peper en zout - mij telkens weer volledig verrast."

Stefan

... draait als boer al meer dan 80 seizoenen mee op De Wassende Maan! Hij zorgt voor de kippen, de fijne groenteteelt op de velden en in de tunnelserres in Astene.

"Als je als groenteboer 50 soorten teelt is het niet makkelijk er een favoriet uit te kiezen, maar doe mij maar een heerlijk winters slaatje van fijngesneden witlof met frisse veldsla."

TESSA

... is één van onze vijf vaste boeren op De Wassende Maan. Haar vrolijke lach brengt de zon op het veld, zelfs op de grauwste winterdag. Zoveel passie en enthousiasme is aanstekelijk!

"Ik zou elke dag patatjes kunnen eten... Als ik ooit een hele grote tuin heb, kweek ik elke soort patat die er bestaat! En aardbeien natuurlijk, heerlijk hoe die smelten in de mond. Ik kijk altijd een ganse winter uit naar die eerste pareltjes."

Tin

... bedient je met een glimlach in de biowinkel en achter de schermen mee verantwoordelijk voor de bestellingen en het assortiment.

"Ik heb een boontje voor prinsessenboontjes :-)"

TonNy

... komt al meer dan 25 jaar elke woensdag klussen op de boerderij. Met de bosmaaier, zeis, haagschaar of in het timmerkot: waar de muziek uit de radio schalt, daar kan je Tonny vinden!

"Geef mij maar rauwkost zoals sla, gesneden koude (geen warme!) tomaten of geraspte wortels. Of erwtjes, mmm!"