Onze coöperatieve

... een samenwerkende vennootschap

 

Wie is de eigenaar van De Wassende Maan?

Wel, velen beweren het, maar bij De Wassende Maan is het écht: bij ons staat de klant aan het roer. We zijn een consumenten-coöperatieve, met nu al meer dan 250 klanten die aandeelhouder zijn van de vennootschap en elk 3 of meer aandelen kochten. Op die manier investeer je als klant of sympathisant rechtstreeks in de duurzame economie, zelfs in een bedrijfsproject dat dichtbij je dagelijks leven staat want je onze groenten komen dagelijks bij jou op tafel. 

De coöperanten denken mee in de jaarlijkse Algemene Vergadering, waar de krachtlijnen van de vennootschap getrokken worden. Enkele klanten-vennoten engageren zich ook in de Raad van Bestuur. Dit beleidsorgaan werkt rond strategie, financiële opvolging, personeelsbeleid, visie en missie.

We willen steeds meer inzetten op deze verbinding tussen klant en boerderij. We vinden het belangrijk dat klanten met ons mee denken. We vroegen een groep van 100 klanten om wekelijks feedback te geven op de kwaliteit van onze groenten. Vanaf 2019 zetten we nog stappen verder en gaan de boeren enkele keren per jaar, op het veld, in dialoog met de klanten. We weten graag wat de klant waardeert, hoe zij de groenten graag geleverd krijgen, in welke volumes,... Zo verfijnen we onze kwaliteit en logistieke stromen, zo goed mogelijk op de behoeften van de klant afgestemd.

Wij geloven in de kracht van co-creatie!

Word je ook coöperant?

 

  1. Jouw investering garandeert de ontwikkeling van een innoverend online én offline verdeelsysteem tegen 2022.
  2. Je draagt jouw steentje bij aan sociale projecten en tewerkstelling.
  3. Je draagt bij aan ecologische en duurzame bedrijfsvoering.
  4. Jouw investeringen in nieuwe landbouwuitrusting en beregening laten het talent van onze boeren nog meer renderen.
  5. Je staat dichtbij de nieuwste ontwikkelingen in biologische landbouw.
  6. Je maakt deel uit van een toffe bende pioniers en krijgt een stem in onze Algemene Vergadering.
  7. Je geniet van voordelen, waaronder altijd 3% korting op al je aankopen bij De Wassende Maan.