50-50 Martini
Martini’s kunnen voer voor discussie zijn. Gin versus wodka. Shaken versus stirred. Dirty? Hoe dirty? Olijven, citroenschil of allebei? Dit recept voor grote hoeveelheden neemt de belangrijkste beslissingen alvast voor je: gin — de favoriete drank — wordt gecombineerd met vermout in gelijke delen. Met deze verhouding kunnen jij en je gasten royaal inschenken. Vanaf daar heeft de drinker alle controle om het drankje zo "dirty" te maken en te garneren naar wens.
50-50 Martini
Boodschappenlijstje
- 250 ml droge gin
- 250 ml droge vermout
- 125 ml gefilterd water
- Citroenschillen, groene olijven, olijfnat, cocktailuitjes en oranjebitters, voor het serveren
Bereiding
- Stap 1
Meng de gin, vermout en water in een maatbeker met schenktuit, een kan of een middelgrote kom. Giet het cocktailmengsel, indien nodig met behulp van een trechter, in een fles van 750 milliliter; sluit de fles goed af en laat minimaal 2 uur of tot maximaal 2 weken in de koelkast afkoelen. (Je kunt de 50-50 martini ook enkele uren in de vriezer plaatsen voor het serveren.) - Stap 2
Voor het serveren, schenk 110 milliliter (3¾ ounce) in een coupeglas en serveer direct met diverse garneringen.