

Aardappelwaaier uit de oven
ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen (sap en schil)
- 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
- 3 takjes tijm (fijngehakt)
- 40 ml olijfolie
- 1 kl roze peperbessen
- ½ kl zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Pel en plet de knoflook.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
- Hak de blaadjes rozemarijn en tijm fijn.
- Plet de roze peperbessen.
- Meng de olijfolie met de knoflook, citroenrasp, rozemarijn, tijm, roze peperbessen, het zout en het citroensap.
- Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of keukenrobot in heel fijne plakjes.
- Vet een ovenschaal in en leg de aardappelplakjes rechtop en dicht tegen elkaar in de schaal.
- Overgiet met de citroen-kruidenolie en zet 40 à 50 minuten in de oven. Of tot ze goudbruin en zacht krokant zijn.
- Smakelijk!
Door Libelle Lekker