Aardperen curry
Een echte wintergroente van bij ons in een warm, exotisch jasje.
Aardperen curry
Boodschappenlijstje
- 50 gr boter
- 2 uien, in partjes
- 4 kipfilets, in blokjes
- 500 gr aardperen, geschild, in stukken van 3 cm, bewaar ze in water met citroensap
- 200 gr winterwortel, geschild, in stukken van 3 cm
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 2 cm geraspte gemberwortel
- 2 el kerrie
- 2 el kurkuma
- chilipoeder naar smaak en kinderen
- 50 gr bloem
- 0,5 l kippenbouillon
- 2 dl kokosmelk
- busseltje koriander, gesnipperd
- zout en peper
- Yoghurt en citroensap, door elkaar geroerd of doe meer moeite en maak raita.
Bereiding
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan en bak de ui tot ze glazig is.
- Voeg knoflook, gember, chili, kurkuma en curry toe en bak even mee.
- Doe de kip en groenten erbij en bak tot alles bedekt is met de kruiden.
- Laat de andere helft van de boter erbij smelten en doe er dan de bloem bij.
- Bak het geheel al roerend nog 1 minuut en schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de saus licht gaat binden.
- Laat de curry onder regelmatig roeren zachtjes koken tot de wortel, aardpeer en kip gaar zijn.
- Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de koriander.
- Serveer met de yoghurt. (ik roer de yoghurt onder mijn saus)
door Madame Zsazsa