Andijvie met kaassaus
Andijvie kent een rijk verleden. Romeinen en Grieken aten het al en ze zou ook al in het Oude Egypte gekend zijn. De lichte bitterheid van de groente combineert perfect met de zachte, smeuiige smaak van de geraspte kaas.
Andijvie met kaassaus
Boodschappenlijstje
- 1 andijvie
- peper & zout
- nootmuskaat
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 1 dl melk
- 100 g geraspte kaas
Bereiding
- Maak de andijvie schoon, was ze goed en snijd ze in reepjes. Was de reepjes andijvie nog een keer. Doe de vochtige andijvie in een grote pan. Laat de andijvie slinken, doe er wat zout bij en laat de andijvie nog 2 minuten zachtjes koken. Laat de andijvie uitlekken, maar vang 2 dl van het kookvocht op.
- Laat in de pan de boter smelten, voeg de bloem toe en dan beetje bij beetje de melk en het kookvocht totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Roer er de kaas door. Smaak de saus af met nootmuskaat en wat peper en zout.
- Roer dan de andijvie door de saus en laat de andijvie warm worden
Door GenietenvanVers