Asperges met ei en verse kruiden

ingrediënten
  • 1 bussel witte asperges (= 500 g)
  • 15 g parmezaan, fijn geraspt
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 handenvol verse dille, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de asperges met een dunschiller, te beginnen vlak onder het kopje. Snijd het onderste, taaie uiteinde weg (zo’n 3 cm) en kook ze  gaar, in ongeveer 10 minuten. (De kooktijd kan variëren naar gelang de dikte van de asperges.)
  3. Schep 2 hoopjes versgeraspte parmezaan op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat en verdeel er de sesamzaadjes overheen. Plaats 5 à 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat vervolgens afkoelen tot de parmezaankoekjes krokant zijn. Hou ze goed in de gaten want ze kunnen snel aanbranden!
  4. Kook intussen de eieren zo’n 13 minuten, hou ze onder koud stromend water en laat afkoelen. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de lente-uitjes enkele minuten tot ze gaar zijn.
  5. Prak de hardgekookte eieren fijn en schep ze om met de verse dille, de lente-uitjes (inclusief de overschot olijfolie uit de pan) en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Leg de asperges op een bord en dresseer het eimengsel er dwars over. Leg hier bovenop een parmezaankoekje.

 

door Karola's kitchen