DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Asperges met labneh, bruine boter en geblakerde citroen

Dit gerecht combineert asperges met labneh, bruine boter en geblakerde citroen. De smaken zijn fris, romig en hartig tegelijk. Eenvoudig te maken en perfect om te delen.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 300 g labneh
  • 1 citroen, in dunne plakjes gesneden (ongeveer 2 mm dik)
  • 3 el olijfolie
  • 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 50 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 10 g dille, grof gehakt
  • 10 g basilicum, grof gehakt
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl karwijzaad
  • Zeezout en zwarte peper
instructions

Bereiding

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Geblakerde citroen: Meng de citroenplakjes met 1 eetlepel olijfolie, wat zout en peper. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze 15-20 minuten tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en zet apart.
  3. Asperges grillen: Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng de asperges met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Grill ze in porties 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooie grillstrepen hebben maar nog een bite behouden. Zet apart.
  4. Bruine boter: Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg het karwijzaad toe en laat de boter borrelen tot hij goudbruin en nootachtig ruikt. Haal van het vuur en meng de chilivlokken erdoor.
  5. Serveren: Strijk de labneh uit over een groot bord. Leg de asperges erbovenop. Verdeel de geblakerde citroen erover en besprenkel met de bruine boter. Werk af met dille, basilicum en een extra scheutje olijfolie.

Tip: Heerlijk met vers brood om de labneh en boter op te dippen!

Smakelijk!

Recept door Ottolenghi