2 medium aubergines, in de lengte gesneden 0,5 cm dik
5 eetlepels olijfolie
1 koffielepel Asani Bahrat
100 gram quinoa
1 eetlepel olijfolie
een snufje kurkuma
een snufje curry poeder
een snufje paprikapoeder
1/4 limoen, het sap
een halve gele paprika
een halve rode paprika
een halve courgette
1 wortel
1 lente ui
een koffielepel zwart sesamzaad
enkele takjes verse oregano
enkele takjes verse basilicum
twee handjes vol veldsla
enkele amandelennoten
4 eetlepels yoghurt
100 gram feta
Bereiding
Spoel de quinoa en kook zoals op de verpakking.
Snijd de aubergine in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte.
Ook de courgette mag je in schijfjes van 0,5 cm dikte snijden.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in 4 en druk goed plat zodat ze makkelijk gegrild kunnen worden.
Rasp tot slot de wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.
Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden.
Bestrijk vervolgens de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill tot ze gaar zijn. Ook de courgette, gele en rode paprika mag je grillen.
Giet de quinoa af en laat uitlekken. Vervolgens mag je de quinoa op smaak brengen met de eetlepel olijfolie, kurkuma, curry poeder en paprikapoeder.
Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg eerst de plakjes aubergine op een bord en leg vervolgens in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol tot slot de aubergines dicht.
Verdeel de veldsla samen met de overgebleven quinoa en feta over de borden.
Verdeel vervolgens de gevulde aubergine rolletjes.
Als laatste mag je de borden afwerken met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt.
Gegrilde groenten, kruidige quinoa en een frisse toets van yoghurt en feta maken dit gerecht licht, gezond én verrassend feestelijk. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht of om te delen bij een zomerse tafel vol vrienden.