
Boodschappenlijstje
- 1 rode kool
- 1 kg zoete appels
- 1 ui
- 3 el krenten of rozijnen
- 2 el (milde) olijfolie
- 1 à 2 el frambozenazijn
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 laurierblad
- nootmuskaat of foelie
- 2 kruidnagels
- zout & peper
- evt. een lepeltje esdoornstroop of rietsuiker

Bereiding
- Maak de groenten schoon. Snipper de ui. Snijd de kool fijn.
- Verwarm de olie en fruit de ui.
- Voeg de kool, laurier, kruidnagels, azijn en 2 dl water toe en laat ongeveer 20 minuten stoven.
- Schil en snijd intussen de appels.
- Voeg de appels en de krenten of rozijnen toe en laat het geheel nog eens 20 minuten stoven.
- Voeg kaneel, nootmuskaat, peper en zout (en indien gewenst nog wat zoetstof) toe, verwijder laurier en kruidnagels en roer de kool nog eens goed door.