Hét basisrecept voor rode kool
Winter op je bord: zoet, kruidig en onweerstaanbaar zacht – deze klassieker brengt instant gezelligheid in je keuken. Met een vleugje kaneel en kruidnagel voor extra warmte. Perfect als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd of gewoon op een doordeweekse dag.

Boodschappenlijstje
- 1 rode kool
- 1 kg zoete appels
- 1 ui
- 3 el krenten of rozijnen
- 2 el (milde) olijfolie
- 1 à 2 el frambozenazijn
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 laurierblad
- nootmuskaat of foelie
- 2 kruidnagels
- zout & peper
- evt. een lepeltje esdoornstroop of rietsuiker

Bereiding
- Maak de groenten schoon. Snipper de ui. Snijd de kool fijn.
- Verwarm de olie en fruit de ui.
- Voeg de kool, laurier, kruidnagels, azijn en 2 dl water toe en laat ongeveer 20 minuten stoven.
- Schil en snijd intussen de appels.
- Voeg de appels en de krenten of rozijnen toe en laat het geheel nog eens 20 minuten stoven.
- Voeg kaneel, nootmuskaat, peper en zout (en indien gewenst nog wat zoetstof) toe, verwijder laurier en kruidnagels en roer de kool nog eens goed door.