BBQ Spitskool
Een eenvoudig recept met een verrassend resultaat: spitskool die langzaam gaart op de barbecue of in de houtskool. Van buiten goed gebakken, van binnen heerlijk zoet en kruidig dankzij kaneel en kruidnagel. Puur, robuust en onweerstaanbaar lekker.
BBQ Spitskool

Boodschappenlijstje
- 1 spitskool
- 1 stokje kaneel
- 6 kruidnagels

Bereiding
- Stop de kaneelstok in de kruin van de spitskool en verdeel de kruidnagels over de hele buitenkant.
- Leg de kool op het rooster boven de nog warme kolen. Zet er een deksel op.
- Keer na 20 minuten de kool om. Doe dat een keer of vier tot de kool pikzwart geblakerd is. Je mag ze gerust laten liggen tot de volgende ochtend.
- Verwijder de buitenste 2 tot 3 lagen van de kool en snijd de zoete kern in vier.
door EVA vzw
