Bieten-quinoa salade met appelsien

ingrediënten
  • 500 g rode biet
  • 1 el olie
  • 120 g quinoa
  • 3 sinaasappels
  • 2 el hazelnootolie
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 2 el gehakte munt
  • 1 klein bakje waterkers
  •  klein handvol hazelnoten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de rode biet schoon en leg hem op een stuk aluminium folie. Wrijf hem in met de olie, zout en peper en pak hem in. Bak hem 45 minuten, tot hij zacht is. Laat hem even afkoelen voordat je hem uitpakt, schilt en in stukken snijdt.
  3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pel 2 van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pers de derde sinaasappel uit en meng het sap met de hazelnootolie.
  5. Haal een mes door de hazelnoten dat ze iets kleiner zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer de salade warm.

 

door Hannah Dequeker