Bloemkool op z'n Mandarijns

ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 1 groen chilipeper, fijn gesneden
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel zout
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels maïzena
Bereiding
  1. Doe de knoflook, sjalotjes en zout in een vijzel en meng ze totdat er een puree achtige massa ontstaat.
  2. Bak deze in een wok in 3 eetlepels hete olie. Voeg dan de gember, chilipeper en de mosterdpoeder toe.
  3. Doe ook de bloemkool in de wok en laat alles ongeveer 5-10 minuten lang bakken boven een hoge vlam, tot de bloemkool zacht is. Af en toe roeren. 
  4. Doe de sesamolie, citroensap, sojasaus en de maïzena in een kom.
  5. Voeg er 100 ml water bij. Klop alles door elkaar en giet dit mengsel bij de bloemkool in de wok. Na nog 1 minuut sudderen is het gerecht klaar.
  6. Garneer het met peterselie.
  7. Serveer het gerecht op pasta's of met gebakken aardappels.