Bloemkoolpuree met gebakken bosuitjes en salsa verde

ingrediënten
  • 2 bloemkooltjes
  • 3 bosjes bosui
  • 15 gr verse bladpeterselie
  • 25 gr verse bieslook
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gr boter
  • 2 el mosterd
  • 2 el kappertjes
  • 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Hak de kruiden en olijven fijn. Doe in een kommetje en voeg de kappertjes toe. Zet even apart.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze in een pan met gezouten water voor 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en schep ze over in de beker van de staafmixer. Pureer de bloemkool met de staafmixer mooi glad. Wanneer je onvoldoende ruimte hebt in de beker van de staafmixer, doe het dan in 2 fasen. Schep de crème fraîche en mosterd er bij en roer er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de bloemkool puree terug in een pan, en leg het deksel er op.
  3. Wanneer de puree voor het serveren te veel is afgekoeld, dan kun je de bloemkool puree weer zachtjes opwarmen voordat je hem gaat eten.
  4. Zet een koekenpan op het vuur. Voeg boter en olijfolie toe en laat smelten. Leg de bosuitjes in de pan en bak ze in 6-8 minuten tot dat ze mooi bruin zijn.
  5. Vang het kookvocht, laat wat afkoelen. Voeg witte wijnazijn toe en breng eventueel op smaak met zout en peper. Schep door het kruiden- en olijvenmengsel.
  6. Schep op elk bord de bloemkool puree en een paar gebakken bosuitjes. Garneer met de kruiden salsa verde. Lekker met gebakken aardappeltjes.

 

door Pauline's keuken