Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Boerenstamppot

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 savooi
  • 2 uien
  • 200 g seitan (of vlees)
  • scheut melk
  • 1 el olijfolie
  • snuifje tijm
  • muskaatnoot
  • peper & zout
instructions

Bereiding

  1. Schrob de aardappelen schoon. Kook ze in 20 minuten gaar in de schil.
  2. Snij de kool in reepjes,stoom ze beetgaar.
  3. Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg een snuifje tijm bij de ui.
  4. Pel de gare aardappelen.
  5. Meng de gare groenten met de aardappelen. Voeg de melk toe. Pureer het geheel. Schep de uien door de puree.
  6. Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Hou de puree warm.
  7. Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
  8. Verhit de olijfolie in een pan.
  9. Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
  10. Bestrooi eventueel met wat peper.
  11. Meng de stukjes seitan door de stamppot.

Warme, stevige boerenstamppot met zachte aardappelen, gestoofde kool en een kruidige touch van tijm en muskaat. Met krokante seitan (of vlees) erdoor.

 

door Velt