

Boontjessalade
ingrediënten
- 2 rode uien, in partjes
- 1 tl rijstolie
- 400 g prinsessenboontjes
- 100 g gemengde sla
- 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 tl olijfolie
- 2 tl balsamicoazijn
- 50 g pijnboompitten
- 50 g geraspte en/of geschaafde parmezaan
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schep de partjes ui om met de rijstolie, verspreid ze op een bakplaat en plaats 15 à 20 minuten in de oven, tot de ui gaar en hier en daar krokant is. Kook of stoom de boontjes beetgaar in 6 minuten en laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, tot ze goudbruin zijn.
- Voeg alle groenten bij elkaar en schep ze om met de olijfolie, azijn en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Werk af met de pijnboompitten en parmezaan.
door Karola's kitchen