Bosbessen-pruimentaart

ingrediënten
  • 150 gr bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 50 gr boter
  • 50 gr bruine suiker
  • 75 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 175 ml melk
  • 4 grote pruimen, pitten verwijderd en in dunne plakken gesneden
  • 125 gr bosbessen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde taartvorm (23 cm doorsnee) in. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kommetje door elkaar en zet apart.
  2. Doe 50 gr boter en de bruine suiker in de ingevette bakvorm en zet dit in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is en begint te bubbelen. Haal uit de oven en zet apart.
  3. Roer 75 gr boter en de basterdsuiker in een grote kom door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei erdoor en vervolgens de vanille-extract. Roer dit, afgewisseld met de melk, beetje bij beetje door het meelmengsel totdat alles goed gemengd is.
  4. Leg de pruimen langs de rand van de cakevorm, waarbij ze elkaar een beetje overlappen en verdeel de bosbessen over het midden. Giet het beslag in de vorm en dek het fruit volledig af. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt. Laat de cake 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.