Braadkip met sinaasappel, honing en tijm

ingrediënten
  • 1 verse braadkip van eigen kweek (ca. 1,5 kg)
  • 3 sinaasappels
  • 8 takjes tijm
  • 2 bolletjes knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram zachte roomboter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe 75 gram van de zachte roomboter in een kom. Was een van de sinaasappels goed af en rasp de schil boven de boter. Rits de blaadjes van 6 tijmtakjes af en voeg ook deze bij de boter. Rasp 1 bolletje knoflook boven het botermengsel. Voeg vervolgens de honing en de mosterd toe samen met wat peper en zout naar smaak.
  3. Pers 1 van de sinaasappels uit. Schil de andere en snijd deze in stukken. Snijd ook het tweede bolletje knoflook in stukken.
  4. Bestrooi de binnenkant van de kip royaal met peper en zout.
  5. Vul de kip met de knoflook, sinaasappels, 2 takjes tijm en 25 gram boter in blokjes. Neem een stuk keukentouw en bind de poten en staart van de kip weer bij elkaar. Kerf de huid van de kip rondom wat in met een scherp mes. 
  6. Bestrijk de kip aan beide kanten met de botermarinade.
  7. Zet de kip in het midden van de oven gedurende 30 minuten. Draai halverwege de baktijd de kip om en bestrijk met de jus uit de ovenschaal. Zet na 30 minuten de oven op 150 graden Celsius en laat de kip in zo'n 45 minuten verder goudbruin en gaar worden. Draai af en toe even om en bestrijk met de jus.
  8. Smakelijk

 

door Sophie Glutenvrij