Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Bulghursalade met bleekselderij en granaatappel

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 100 gr middel grove of grove bulgur
  • 400 gr bleek selder in schuine plakjes gesneden van 5 mm
  • 75 gr walnoten, grof gehakt
  • 20 gr verse bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • pitjes van de granaatappel
  • sap van een halve grote granaatappel
  • half teentje knoflook met mespunt zout tot een pasta gewreven
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat hij bijna onderstaat. Laat hem 10 minuten staan tot hij zacht maar nog altijd behoorlijk al dente is. Voeg indien nodig meer water toe, of laat hem in een vergiet uitlekken als hij te nat is.
  2. Meng het granaatappelsap, de look en de olijfolie tot een gladde massa.
  3. Doe alle  overige ingrediënten,uitgezonderd de walnoten en granaatappel pitjes in een kom, giet de dressing erover en voeg zout en peper naar smaak toe. 
  4. Werk af met de gehakte walnoten en de granaatappel pitjes
  5. Serveer meteen

Fris, knapperig en vol kleur: deze bulghursalade combineert de zachte bite van bleekselderij met de zoetzure pitjes van granaatappel en de nootachtige crunch van walnoten. Een zomerse smaakbom die perfect werkt als lichte lunch of kleurrijk bijgerecht.

 

Recept door De Standaard