Dit gerecht is pure hartverwarming in een ovenschaal. Zachte lasagnevellen worden gevuld met een romig mengsel van ricotta en gebakken paddenstoelen, omwikkeld met ham en kaas, en ondergedompeld in een fluweelzachte bechamelsaus.
Boodschappenlijstje
12 lasagne vellen
250 g champignons
50 g boter
50 g bloem
400 g ricotta
50 g Parmezaan
250 g shiitake
60 cl melk
4 el olijfolie
12 plakjes rauwe ham
12 plakjes gruyère
1 teentje look
nootmuskaat, zout & peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°.
Hak intussen de champignons en shiitake fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen tot het vocht verdampt is. Pers het teentje knoflook erboven uit.
Smelt intussen in een andere pan de boter. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat da saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Kook de lasagne vellen in ruim kokend water met zout beetgaar. Laat ze op de rand van een vergiet uitlekken.
Laat de paddenstoelen iets afkoelen en meng dan de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Spreid de lasagne vellen uit. Leg op elk lasagne vel een plakje ham en een plakje kaas. Verdeel hierover het paddenstoelenmengsel en rol de lasagne vellen op.
Schep een kwart van de bechamelsaus in een rechthoekige ovenschaal. Leg de cannelloni-rolletjes erin. Schep de rest van de saus erover. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.