Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

caponata

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 kleine rode uien (je kan ook witte uien gebruiken, maar de rode smaken iets zoeter)
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij (optioneel)
  • 12 groene, ontpitte olijven (ik gebruikte olijven met look – je kan uiteraard elke olijfsoort kiezen die je lekker vindt)
  • 2 dikke tenen knoflook
  • ½ tl pikant paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 grote handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 grote handvol verse basilicum, fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 5 Kumato tomaten
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Schil de rode uien en snijd ze in grote stukken. Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en roerbak de ui enkele minuten tot deze glazig is. Voeg de aubergine, paprika en een flinke snuif zeezout toe en laat alles zo’n 10 minuten aanstoven met het deksel op de pan. Roer regelmatig om.
  2. Snijd de selderijstengel intussen in dunne plakjes. (Als er draden loskomen, trek deze dan los over de hele lengte van de stengel. Je kan de bolle kant van de selderijstengel ook vooraf schillen met een dunschiller.) Halveer de olijven in de lengte.
  3. Pers de knoflook boven het aubergine-paprikamengsel en schep goed om. Voeg vervolgens ook de selder, olijven, kappertjes, gedroogde en verse kruiden en balsamicoazijn toe. Roer alles om en laat nogmaals 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
  4. Snijd de tomaten intussen in grote stukken. Voeg deze bij de caponata en breng op smaak met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Laat nog zo’n 5 minuten garen en werk indien gewenst af met wat extra verse peterselie en basilicum.

Caponata is pure Siciliaanse zon in je pan: een stoofpotje van aubergine, paprika, tomaat en olijven dat tegelijk hartig, fris en een tikje zoet smaakt. Het geheim zit in de mix van verse kruiden, kappertjes en een vleugje balsamico die alles mooi rond maakt.

 

door Karola's kitchen