Carpaccio van rode bietjes met rucola en radijs

ingrediënten
  • 150 g rode bieten
  • 100 g ruccola
  • bussel radijs
  • balsamicoazijn
  • klein handvol geroosterde pijnboompitten
  • snuifje zout & peper
  • olijfolie
Bereiding
  1. Was de bieten grondig en wikkel ze individueel in een stuk aluminiumfolie, kruid met olijfolie, peper en zout voor je het pakketje sluit.
  2. Pof de bieten in een voorverwarmde oven van 180 graden in 30 à 45 minuten gaar, afhankelijk van hun grote.
  3. Schil ze en snij ze in dunne plakjes.
  4. Dresseer de plakjes als carpaccio op een plat bord.
  5. Maak een dressing met azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de sla en de in fijne plakjes gesneden radijsjes samen en giet de dressing er overheen, hussel door elkaar en serveer een handvol bovenop de carpaccio.
  7. Werk af met wat geroosterde pijnboompitten.

 

gebaseerd op 4 seizoenen