Chinese kip met mandarijnen

ingrediënten
  • 400 gram kippenborst filet
  • 2 mandarijnen, met schil in dikke plakken gesneden
  • 2 à 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • mespunt zout
  • 2 el zoete ketjap
  • 2 el rijstwijn of droge sherry
  • 2 el witte wijnazijn
  • geraspte schil van 1 mandarijn
  • olie om te bakken
  • 1 rood pepertje
  • 1 groen pepertje
  • 2 bolletjes ingelegde gember, gehakt
  • 4 el mandarijnen sap of water
  • 1 el maizena
Bereiding
  1. Snij de kippeborstfilet in niet te dikke plakjes.
  2. Breng in een kleine pan het water met de suiker aan de kook en leg de plakken mandarijn erin.
  3. Laat ze op heel laag vuur 5 à 7 minuten trekken.
  4. Vermeng de kruiden, doe er de stukjes kip in en laat het afgedekt 15 minuten marineren.
  5. In een vergiet overdoen en de overtollige marinade opvangen.
  6. Verhit de olie in de wok en bak de pepertjes even aan.
  7. Uit de pan scheppen en even apart zetten.
  8. In de resterende olie de stukjes kip aan alle kanten even bruin bakken.
  9. Plakjes mandarijn uit het nat nemen en met de schil in stukjes snijden.
  10. Samen met de gember bij de kip doen.
  11. Opgevangen marinade vermengen met het mandarijnen sap of water en over de kip schenken.
  12. Al roerende aan de kook brengen en meteen in een verwarmde schaal overdoen.
  13. Heet serveren met rijst.

 

uit 'Het grote Chinese kookboek' door Jillian Stewart