chop choi

ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 1 wortel
  • 300 g savooikool
  • 100 g taugé
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 dl groentebouillon
  • zout & peper
  • 1 el maïzena
Bereiding
  1. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  2. Maak de preien schoon, snijd ze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
  3. Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne plakjes.
  4. Maak de savooikool schoon, snijd hem in dunne reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  5. Was de taugé en laat deze uitlekken.
  6. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes.
  7. Voeg dan de wortel, kool, prei en gemberpoeder toe en bak deze 5 minuten mee.
  8. Voeg dan de bouillon, sojasaus, peper en zout toe.
  9. Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  10. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje.
  11. Roer dit door het groentemengsel.
  12. Schep dan de taugé erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten koken.
  13. Lekker met rijst.