Comfortfood-slaatje met knolselder

ingrediënten
  • 1 kleine knolselder
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 6-tal spruiten
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el yoghurt
  • verse dragon
  • handvol rozijnen
  • (optioneel) 1 à 2 verse vijgen
  • handvol walnoten
  • notenolie
  • azijn
  • peper en zout
Bereiding

recept

  1. Kuis en schil de knolselder. Rasp hem samen met de appel in een foodprocessor. Doe in een kom.

  2. Zet het hakmes in de foodprocessor en doe hier nu de rode ui en de spruitjes in. Hak heel kort fijn (zorg dat het geen moes wordt!). Doe ook dit mengsel in de kom.

  3. Voeg in een andere kom de mosterd, honing, olie, yoghurt, dragon en azijn samen. Meng tot je een sausje hebt. Proef en kruid bij. Voeg toe in de grote kom, samen met een handvol rozijnen, de klein gesneden vijgen en de grof gehakte walnoten.

  4. Meng alles met je handen voorzichtig om.

Snel klaar en zalig lekker... Smakelijk!

 

recept door Sophie So Food