Confituur van cactusvijg

ingrediënten
  • 1 kg cactusvijgen
  • 500 gr confituursuiker
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Schil de cactusvijgen, doe hiervoor wel handschoenen aan want ze zitten vol kleine, akelige stekeltjes. Het is normaal gesproken moeilijk om een cactusvijg te schillen zonder je te prikken aan de scherpe stekels. Snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens in de lengte de schil door. Maak nu een snee tussen de schil en het vruchtvlees. De schil kan nu gemakkelijk met de hand verwijderd worden en de vrucht is klaar om van te genieten.
  2. Snij ze vervolgens in stukken en doe ze in een pan samen met het citroensap.
  3. Laat koken tot de stukken cactusvijgen uit elkaar beginnen te vallen en doe ze dan door een zeef. Zo blijven de vele zaadjes achter en behoud je alleen het sap en vruchtvlees.
  4. Doe het sap en het vruchtvlees van de cactusvijgen terug in de pan samen met de suiker en laat koken, onder voortdurend roeren, totdat de confituur dik genoeg is.
  5. Vul deze confituur van cactusvijgen heet in jampotten en sluit direct af.
  6. Smakelijk!

 

Recept door Hof Van Eten