Courgette tian

Boodschappenlijstje
- 750 g courgette, in dunne plakken gesneden
- 3 kl koudgeperste olijfolie
- 60 g zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook
- ¼ kl zout
- 3 sjalotten, gesnipperd
- 2 kleine eieren, losgeklopt
- 2 el (versgeraspte) Parmezaanse kaas
- 1 el in reepjes gesneden verse basilicumblaadjes
- 1 el fijngehakte gewone peterselie
- ¼ kl witte peper

Bereiding
- Doe de plakjes courgette met 2 koffielepel van de olie in een pan en laat ze met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten zweten op een laag vuur tot ze beetgaar zijn.
- Roer af en toe om tegen het aanbakken van de plakjes.
- Spoel intussen de rijst onder de kraan en doe deze dan met 3 dl water in een pan.
- Breng het water aan de kook en draai dan het vuur laag.
- Leg een deksel op de pan en laat de rijst 15 minuten koken.
- Giet de rijst goed af en zet hem dan met het deksel op de pan weg.
- Verwarm de oven voor op 175° C .
- Wrijf de knoflook met het zout fijn.
- Verhit de resterende koffielepel olie in een kleine pan .
- Doe er de sjalot en de knoflook in en laat die met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten zweten op een heel laag vuur.
- Vet een grote, ondiepe ovenschotel licht in.
- Meng in een grote kom de courgettes met de rijst, sjalotten en knoflook.
- Voeg er vervolgens de eieren en 1 eetlepel kaas aan toe.
- Roer alles goed en meng er dan de basilicum, peterselie en peper door.
- Doe het mengsel in de ovenschotel en druk daarbij de plakjes courgette even aan, zodat ze plat liggen.
- Strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over uit.
- Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
- Zet de oven dan op 225°C en laat het grillen tot er een mooi korstje op zit.
- Dien de schotel heet of warm op, en serveer er een fris slaatje bij.