Courgettini met gegrilde groentjes en feta

ingrediënten
  • 2 à 3 courgettes
  • 3 teentjes look
  • 1 koolrabi
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper, zout
  • verse tijm
  • handvol zonnebloempitjes
  • handvol gehakte amandelnootjes
  • fetakaas
Bereiding

recept

  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Schil de courgettes in sliertjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat 20 min. aan de kant staan.
  3. Snij ondertussen de koolrabi en paprika in fijne blokjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, peper en zout.  Zet de oven op grillstand en grill de groenten in een zo kort mogelijke tijd. Hou goed in de gaten!
  4. Kook ondertussen water. Wanneer het water kookt, zet je dit af en doe je er de courgettesliertjes bij. Laat 3 min staan en giet daarna af.
  5. Hak de tijm fijn.
  6. Doe rijkelijk olijfolie in een pan en pers hierin de teentjes look. Voeg de courgetteslierten, de fijngehakte tijm en 2/3 van de gegrilde groenten toe en roer voorzichtig om.  
  7. Schep alles in een mooie schaal en werk af met de rest van de groenten, feta en de pitjes en nootjes. 

 

Smakelijk!

door Sophie So Food