Crème van aardpeer
De aardpeer, ook wel Jeruzalemartisjok, knolzonnebloem of topinamboer genaamd, is een heerlijke groente met een nootachtige smaak en met veel mogelijkheden. Neem nu deze fluwelen crème die je als soepje eet of gebruikt als basis voor een voorgerechtje.
Crème van aardpeer
Boodschappenlijstje
- 250 g aardpeer
- 2 sjalotjes
- tijm en een blaadje laurier
- 1 dl slagroom
- 1 dl bouillon
- half teentje knoflook
- zout en peper
Bereiding
- Aardpeer wassen en koken in de schil met zout.
- Na het koken schil verwijderen en fijn prakken.
- Sjalotje fruiten met knoflook, tijm en laurier.
- Aardpeer toevoegen, afblussen met bouillon en laten inkoken.
- Slagroom toevoegen en laten inkoken, daarna pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper en door een zeef drukken.
Door Mijn receptenboek