

Daikonrolletjes
ingrediënten
- 1 daikon, geschild
- 8 grote warmoesbladeren
- 120 g gerookte zalm, dun gesneden
- 1 snuifje zout
- 3 el rijstazijn
- 3 eetlepels suiker
Bereiding
- Snij de daikon in 16 dunne plakjes.
- Laat deze 20 minuten in zout water weken om zacht te worden.
- Was de warmoesbladeren en verwijder de stelen.
- Kook ze 2 minuten met een beetje zout in een afgesloten pan om ze zacht te maken.
- Spoel ze met koud water en dep ze droog.
- Leg de zalmplakjes in vier rijen.
- Leg de warmoesbladeren op de zalm.
- Verdeel de daikon gelijkmatig, rol de plakjes zalm op en steek ze vast met een houten cocktailprikker.
- Giet de met suiker vermengde azijn over de rollen en zet ze 2-3uur in de koelkast.
- Vergeet de prikkers niet!