Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Falafelburgers met bietjes

Falafelburgers met bietjes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 200 g gehakte geroosterde bietjes
  • 150 g kikkererwten
  • 1 grote handvol peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl koosjer zout of zeezout vlokken
  • 25 g kikkererwtenmeel
  • 2 el olijfolie
  • 25 g baby rucola
  • 10 g verse blaadjes koriander
  • 1 el vers citroensap
  • zeezout vlokken
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
  2.  Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseer knop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
  3.  Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafel burgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  4.  Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
  5.  Maak intussen een rucola salade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezout vlokken.
  6. Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucola salade.

Deze felgekleurde bietfalafels zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je bord. De zoete, geroosterde bietjes combineren heerlijk met kruidige kikkererwten en frisse kruiden. Licht, voedzaam en met een knapperig randje uit de oven

 

door Food and Friends