Gebakken bloemkool met vis op Oosterse wijze

ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 of 2 uien
  • 300 g visfilet (kabeljauw, koolvis,...)
  • 3 el olijfolie
  • knoflook
  • (verse) gember
  • zout & peper
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • een snuifje chilipeper
Bereiding
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes
  2. Verhit de olijfolie in een wok of grote kom en bak de stukjes op een heet vuur onder voortdurend roeren tot er een bruin randje aan komt.
  3. Zet de gebakken bloemkool opzij en bestrooi met wat zout, peper, kurkuma, koriander, komijn en een weinig chilipeper.
  4. Fruit nu de ui goudgeel en voeg de geraspte gember en look toe.
  5. Voeg de visfilet toe en roerbak circa 5 minuten.
  6. Voeg de bloemkool en een scheutje water toe en laat nog 5 à 10 minuten stoven.
  7. Serveer met couscous.