Gebakken radijs met knoflook en hazelnoten

ingrediënten
  • 2 bussels radijzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Ontdoe de radijzen van hun loof en snij ze in de helft.
  2. Pel de look en snijd in dunne plakjes.
  3. Hak de hazelnoten in grove stukken.
  4. In een droge koekenpan toast eerst de hazelnoten tot ze goudbruin zijn en verwijder dan uit de pan.
  5. Giet een scheutje olijfolie in de pan en voeg er de radijzen aan toe, laat ze gedurende 3 à 5 minuten kleuren en roer af en toe.
  6. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe, zorg ervoor dat deze glazig wordt maar geen kleur pakt.
  7. Het vuur mag nu uit, kruidt naar smaak met peper en zout en voeg er de gehakte hazelnoten bij.
  8. Serveer als warme salade of voeg het bij een risotto of pasta.

 

door Hannah Dequeker