Gebakken savooikool met zeebaars

ingrediënten
  • 1/2 savooikool
  • 2 zeebaars filets met vel
  • 100 g bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • goede boter
Bereiding
  1. Halveer de halve savooikool en snijd hierbij in de stam, zodat de bladeren mooi op hun plaats blijven zitten. Leg de kwarten in een pan en giet er water bij tot ze half onderstaan. Giet er ook een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Zet er een deksel op en kook ze 5 à 7 minuten.
  2. Leg de visfilets in een ingevette ovenschaal met de velkant naar boven en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  3. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Haal de gekookte savooikool uit de pan en laat even uitlekken. Smelt boter in een pan en bak hierin de savooikool op een zacht vuur aan beide kanten bruin.
  5. Laat de boter niet verbranden! Is de boter toch verbrand, giet die dan weg en voeg verse boter toe. Voeg de kappertjes toe en laat ze even meestoven.
  6. Voeg de sojasaus toe en laat even opkomen. Strooi er vlak voor het opdienen de bladpeterselie over. Schik de savooikool op de borden, leg de vis ernaast en giet de rest van het sausje over de savooikool.

 

door Puur Pascale