Gekarameliseerde krielaardappelen

ingrediënten
  • 750 g krielaardappelen
  • 6 wortelen
  • 4 stengels groene selderij
  • 30 g bakboter
  • 1 dl groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 50 g suiker
  • 50 g bakboter
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
  1. Kook de krielaardappelen beetgaar in licht gezouten water.
  2. Snij ondertussen de wortelen en de selderij in staafjes van 3 centimeter.
  3. Fruit de groenten aan in boter, overgiet met groentebouillon en kruidt met peper en gemberpoeder. Laat stoven gedurende 8 minuten.
  4. Breng het geheel verder op smaak met een beetje zout.
  5. Laat de suiker goudbruin worden in een pan, zorg ervoor dat je de pan niet alleen laat, suiker brandt heel makkelijk aan.
  6. Voeg de boter en witte wijn toe, wees voorzichtig dat kan nogal spatten. Bak hierin de ondertussen lichtjes afgekoelde aardappelen een vijftal minuten onder af en toe roeren.
  7. Rooster de pijnboompitten in een ander pannetje.
  8. Voeg de groenten bij de aardappelen en laat nog even doorwarmen.
  9. Serveer op een mooie schaal en werk af met de geroosterde pijnboompitten.

 

door Libelle Lekker