Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gelakte kip met quinoa en romanesco

Gelakte kip met quinoa en romanesco

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 el sojasaus of tamari
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 teentjes look, geperst
  • 4 kipfilets
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tl sesamolie
  • 1 cm gember, geraspt
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden, groen en wit apart gehouden
  • 240 g quinoa (of rijst)
  • 1 romanesco, in roosjes
  • sap van 1 limoen + extra om te serveren
  • peper en zout
  • 1 bos koriander, gehakt
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Roer sojasaus, ahornsiroop en look door elkaar.
  3. Wentel er de kip door en laat even uitlekken.
  4. Leg in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  5. Schuif in de oven voor 15 minuten. Na 5 minuten bestrijk je de kipfilet nog eens met de marinade, en na 10 minuten giet je er alle resterende marinade over.
  6. Verhit intussen de twee oliën.
  7. Bak er de gember en het wit van de lente-ui in aan tot glazig.
  8. Voeg de quinoa toe en bak even mee tot de korrels een mooi olielaagje hebben.
  9. Blus met 750 ml water, draai het vuur zachter en laat in een 10-tal minuten gaar- en droogkoken.
  10. Stoom de romanesco-roosjes erboven in een vergiet.
  11. Neem intussen de kipfilet uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  12. Snijd de gelakte kip in plakjes.
  13. Neem de quinoa van het vuur en meng met het groen van de lente-ui, romanesco en limoensap.
  14. Proef en kruid bij met peper en zout.
  15. Werk af met koriander.
  16. Verdeel de quinoa over de borden.
  17. Drapeer er enkele sneetjes kipfilet over.
  18. Lepel er wat overgebleven marinade uit de braadslee over.
  19. Serveer de gelakte kip met quinoa en romanesco.

Soms hoeft comfortfood niet zwaar te zijn. Deze gelakte kip is licht, fris en toch vol van smaak. Terwijl de kip in de oven karamelliseert tot een glanzend laagje zoet-hartig geluk, garen de quinoa en romanesco rustig mee. Alles komt samen op je bord: malse kip, knapperige groentjes, frisse limoentoets en een vleugje koriander.

 

door een lepeltje lekkers