Gemarineerde chioggiabiet met brandnetel pesto

ingrediënten
  • 2 chioggia bieten
  • 6 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram brandnetel
  • 2 dl extra vierge olijfolie (extra vierge)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de chioggia bieten in dunne plakjes, met een mandoline gaat dat het makkelijkst.
  2. Roer de azijn en de honing door elkaar en marineer de biet hierin gedurende minstens 20 minuten.
  3. Doe voor de pesto de knoflook met de walnoten en de netel in de keukenmachine en maal alles fijn. Giet terwijl de machine maalt voorzichtig de olijfolie erbij tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Schik de plakken biet op een schaal en verdeel de pesto hierover.
  5. Combineer met sla en brood of rijst om er een lunch of avondmaaltijd van te maken.

 

door De hippe vegetariër