Gemarineerde tofu met courgette

Zachte tofu en zomerse courgette krijgen een kruidige marinade vol knoflook, komijn en chili. Even laten intrekken, op spiesen rijgen en kort grillen – en je hebt een simpel maar verrassend smaakvol gerecht dat zowel op de barbecue als in de grillpan scoort.

Gemarineerde tofu met courgette

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 à 2 courgettes
  • 2 pakken tofoe (450 gr)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 8 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 8 takjes koriander
  • peper & zout
instructions

Bereiding

  1. De courgette en tofoe in plakken snijden (ca. 2 cm dik).
  2. De marinade: paprikapoeder, komijn en olie door elkaar roeren, knoflook er boven uitpersen, chilipeper er boven verkruimelen, de koriander fijn knippen. Alles door elkaar mengen met wat peper en zout.
  3. De marinade door de tofoe en courgette scheppen (aparte schalen, i.v.m. vocht wat uit de courgette kan komen).
  4. Minimum 1 uur laten intrekken, afgedekt en gekoeld.
  5. Een uur voor het serveren: de tofoe en courgette om en om aan spiesen rijgen.
  6. De spiesen in 6 minuten lichtbruin roosteren op een grillpan.

 

door Tournedos