Gemarineerde tofu met courgette
Zachte tofu en zomerse courgette krijgen een kruidige marinade vol knoflook, komijn en chili. Even laten intrekken, op spiesen rijgen en kort grillen – en je hebt een simpel maar verrassend smaakvol gerecht dat zowel op de barbecue als in de grillpan scoort.
Gemarineerde tofu met courgette

Boodschappenlijstje
- 1 à 2 courgettes
- 2 pakken tofoe (450 gr)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 8 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 gedroogde chilipepers
- 8 takjes koriander
- peper & zout

Bereiding
- De courgette en tofoe in plakken snijden (ca. 2 cm dik).
- De marinade: paprikapoeder, komijn en olie door elkaar roeren, knoflook er boven uitpersen, chilipeper er boven verkruimelen, de koriander fijn knippen. Alles door elkaar mengen met wat peper en zout.
- De marinade door de tofoe en courgette scheppen (aparte schalen, i.v.m. vocht wat uit de courgette kan komen).
- Minimum 1 uur laten intrekken, afgedekt en gekoeld.
- Een uur voor het serveren: de tofoe en courgette om en om aan spiesen rijgen.
- De spiesen in 6 minuten lichtbruin roosteren op een grillpan.
door Tournedos