Gepaneerde knolselderij
Een speelse twist op een klassieke groente: deze krokant gepaneerde knolselderij is hartig, kruidig en heerlijk verrassend. De zachte, aardse smaak van knolselder wordt omhuld door een goudbruin korstje van kaas en paneermeel.

Boodschappenlijstje
- 1 kleine knolselderij
- 1 ei
- 50 g gemalen kaas
- tarwemeel
- paneermeel
- snuifje tijm
- 2-3 el olijfolie

Bereiding
- Maak de knolselderij schoon en snij hem in plakken van 1/2 cm dik.
- Snij met een rond uitsteekvormpje (diameter 4 cm) 16 cirkels uit deze plakken.
- Stoom deze knolselderijrondjes beetgaar.
- Strooi wat meel in een diep bord en meng de tijm erdoor.
- Klop in een tweede bord het ei los met een eetlepel water.
- Meng in een derde bord paneermeel en gemalen kaas.
- Haal de knolselderijrondjes eerst door het meel, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel met kaas.
- Verwarm de olijfolie in een pan ,zorg dat ze goed heet is, en bak de knolselderijplakjes in enkele tellen aan beide zijden goudbruin.
door Velt
