Geplette aardpeer met sint- jakobsschelpen en ossenstaart

ingrediënten
  • 500 g ossenstaart (in stukken)
  • boter
  • peper en zout
  • 1,5 l rundsfond
  • 6 aardpeerknollen
  • scheut room
  • 2 dl gevogelte bouillon
  • sojasaus
  • arachideolie
  • 8 jakobsschelpen
  • grof zeezout
  • zonnebloemolie
Bereiding
  • Bak de ossenstaart langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout.
  • Breng de runds fond aan de kook, pocheer er 30 tot 40 minuten de ossenstaart in. Laat uitlekken en wat afkoelen.Trek het vlees in draden van het staartbeen.
  • Schil de aardpeer, bewaar enkele mooie schillen, snij grof en kook beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en prak fijn met een vork. Voeg een scheut room toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de gevogelte bouillon tot de helft inkoken. Roer er een scheut sojasaus en olie door, kruid met peper.
  • Bak de jakobsschelpen in boter, 20 tot 30 seconden langs elke kant. Kruid met peper en zeezout.
  • Fruit enkele aardpeerschillen in zonnebloemolie en laat uitlekken.
  • Schik eerst het ossenstaartvlees en daarop de geplette topinamboer op de borden.
  • Werk af met gefrituurde schil.
  • Schik er de jakobsschelpen naast en lepel de saus rondom.

 

 Door Weekend Knack