Gepofte bataat met kikkererwten, feta, pompoenpitten en avocado-tahinsaus
Een kleurrijk en voedzaam gerecht dat je smaakpapillen zal verwennen. De zoete aardappel wordt perfect gecombineerd met de kruidige kikkererwten, romige avocado-tahinsaus en frisse toppings. Het is een lichte maaltijd die zowel voedzaam als verzadigend is - perfect als snelle lunch of avondeten!
Gepofte bataat met kikkererwten, feta, pompoenpitten en avocado-tahinsaus

Boodschappenlijstje
- 2 grote zoete aardappels
- kikkererwten uit blik (een klein blikje)
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/2 tl korianderzaad
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- rasp van 1/2 citroen
- sap van 1/2 citroen
- 1 grote rijpe avocado
- 1 tl tahin
- sap van 1/2 citroen
- versgemalen peper & zout
- 100 gram feta, in stukjes
- 1 bosui, in ringetjes
- 1 el pompoenpitten
- tuinkers
- verse platte peterselie, fijn gehakt
- versgemalen peper & zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Prik met een mes rondom de zoete aardappel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 40-50 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg het komijnzaad, korianderzaad en paprikapoeder toe. Doe dan de kikkererwten erbij. Bak in een paar minuten tot ze licht verkleuren. Doe in een kom en meng het citroensap en citroenrasp erdoor.
- Maak dan de avocado tahini saus. Doe de avocado samen met de tahini en het citroensap in een kom en prak of pureer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Prik met een vork in de zoete aardappel. Als deze lekker zacht zijn, zijn ze gaar.
- Snij de zoete aardappels in en duw een beetje open. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels. Serveer met de feta, bosui, pompoenpitten, tuinkers en platte peterselie.
Smakelijk!
Recept door Yellow Lemon Tree blog