Gepofte bataat met kikkererwten, feta, pompoenpitten en avocado - tahinsaus

ingrediënten
  • 2 grote zoete aardappels
  • kikkererwten uit blik (een klein blikje)
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • rasp van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen

 

avocado tahinisaus

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 tl tahini (tahini is vrij sterk van smaak, dus probeer even of je het lekker vindt)
  • sap van 1/2 citroen
  • versgemalen peper & zout

 

toppings

  • 100 gram feta, in stukjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 el pompoenpitten
  • tuinkers
  • verse platte peterselie, fijn gehakt
  • versgemalen peper & zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Prik met een mes rondom de zoete aardappel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 40-50 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg het komijnzaad, korianderzaad en paprikapoeder toe. Doe dan de kikkererwten erbij. Bak in een paar minuten tot ze licht verkleuren. Doe in een kom en meng het citroensap en citroenrasp erdoor.
  3. Maak dan de avocado tahini saus. Doe de avocado samen met de tahini en het citroensap in een kom en prak of pureer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Prik met een vork in de zoete aardappel. Als deze lekker zacht zijn, zijn ze gaar.
  5. Snij de zoete aardappels in en duw een beetje open. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels. Serveer met de feta, bosui, pompoenpitten, tuinkers en platte peterselie. 

 

door Yellow Lemon Tree blog