Gepofte bietjes met balsamicoazijn, marjolein en knoflook
Ovenschotel met rode bietjes naar een recept van Jamie Oliver, 'The Naked Chef'.
Gepofte bietjes met balsamicoazijn, marjolein en knoflook

Boodschappenlijstje
- 500 g verse bietjes, bij voorkeur maat golfbal, schoongeboend
- 10 tenen knoflook, in de schil geplet
- 1 handvol verse marjolein of oregano, alleen de blaadjes
- zout en zwarte peper uit de molen
- 6 el olijfolie extra vierge
- 10 el balsamicoazijn

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 6).
- Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af.
- Vouw dat dubbel zodat het 2 keer zo dik wordt.
- Als u grotere bieten hebt, moet u ze door de helft snijden om de kooktijd te verkorten.
- Anders kan u ze gewoon heel laten.
- Leg ze samen met de marjolein en de knoflook in het midden van de folie.
- Strooi er ruim zout en zwarte peper uit de molen op.
- Vouw de zijkanten van de folie naar het midden.
- Giet er voordat u de folie dichtvouwt de olijfolie en de azijn bij.
- Prop of vouw de randen van de folie in elkaar zodat het pakket ook aan de bovenkant dicht is.
- Zet het in de voorverwarmde oven.
- Laat het ongeveer een uur bakken, tot de bieten gaar zijn.
Uit 'The Naked Chef is terug' door Jamie Oliver