DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Geroosterde Radijs met Honing en Tijm

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 g radijs, gewassen en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 takje verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: feta of geitenkaas voor garnering
instructions

Bereiding

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bereid de radijs: Meng in een kom de gehalveerde radijzen met olijfolie, honing, tijm, zout en peper. Zorg ervoor dat de radijzen goed bedekt zijn met de marinade.
  3. Roosteren: Verspreid de radijzen op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  4. Serveren: Haal de radijzen uit de oven en laat ze iets afkoelen. Garneer desgewenst met verkruimelde feta of geitenkaas voor extra smaak.
  5. Genieten: Serveer de geroosterde radijs warm als bijgerecht of als onderdeel van een herfstige salade.