Gestoofde little gem met hazelnoten

ingrediënten
  • 25 g hazelnoten
  • 2 little gem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sinaasappel (rasp en sap ervan)
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
  • Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de boter in de pan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij.
  • Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de hazelnoten over de gaar gestoofde kropjes little gem.

 

door Albert Heijn