Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gevulde aubergines met paprika en haloumi

Geroosterde aubergine gevuld met een kruidige paprika-tomatensaus en afgewerkt met goudbruin gebakken halloumi, een bord vol kleur, smaak en textuur. Dit gerecht combineert zuiderse warmte met eenvoud, en laat de pure smaak van de groenten mooi tot hun recht komen.

Gevulde aubergines met paprika en haloumi

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 kleine aubergines (kies eerder langwerpige dan bolle)
  • 1 el + 1 tl olijfolie
  • 3 rode uien, fijn gesneden
  • 1 dikke teen knoflook, geperst
  • 2 rode paprika’s, in kleine stukjes
  • 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, heel fijn gehakt (of een snuifje chilivlokken of ½ tl harissa)
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/8 tl kaneel
  • 140 g tomatenpuree (= een groot blikje)
  • 200 ml tomatensap of 150 ml kokend water
  • 1 tl gedroogde oregano
  • twee grote handvol jonge spinazie
  • 150 g halloumi
  • een handvol verse bladpeterselie (of oregano) voor de afwerking (optioneel)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork rondom rond gaatjes in de aubergines, zo’n 4 keer 5 onder elkaar. Leg de aubergines op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat en plaats 50 minuten in de oven.
  2. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een kookpot, voeg de ui toe en roerbak minstens 5 minuten op een laag vuurtje. (Voeg wat zeezout toe, daardoor verliezen de uien hun vocht en branden ze minder snel aan.) Voeg de paprika, chili en knoflook toe en roerbak nogmaals 5 minuten.
  3. Voeg de specerijen bij de groenten, schep goed om en verwarm ze een minuutje. Schep vervolgens de tomatenpuree, het tomatensap (of water) en 1 theelepel gedroogde oregano onder de groenten tot alles mooi verdeeld is. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Laat het groentemengsel op een laag vuurtje nog 10 minuten sudderen. (Doe er een scheutje water bij als het dreigt aan te branden.) Voeg de laatste 3 minuten de spinazie bij de paprika-tomatensaus.
  4. Bereid de halloumi pas wanneer alle groenten klaar zijn!
  5. Snijd de halloumi in grote dobbelstenen. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kaas kort aan de boven- en onderkant, tot deze een licht korstje krijgt. (Draai de blokjes pas om als ze een korstje hebben, dan komen ze vlot los van de pan zonder te kleven.)
  6. Schep de aubergines intussen op de borden, snijd ze in de lengte doormidden en duw beide helften wat uit elkaar. Kruid met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep het paprikamengsel op de aubergines, leg er wat halloumi bovenop en werk af met de bladpeterselie. Serveer onmiddellijk!

 

door Karola's Kitchen