Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

ingrediënten
  • 200 gram grote pastaschelpen
  • 400 gram spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • half bosje basilicum
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • peper & zout
  • Parmezaan, zoveel je wil
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 200ml water
  • 4 teentjes knoflook
  • peper & zout
  • half bosje basilicum
  • olie
  • Eventueel: 1 rood pepertje + 1 eetlepel suiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Allereerst maak je de tomatensaus: snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper (als je van pittig houdt) in dunne ringen.
  3. Zet een pannetje en fruit hier de knoflook en rode peper aan. Voeg dan de gepelde tomaten uit blik, water en de basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel suiker. Breng aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Laat dit 20 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.
  4. Maak dan de vulling. Snipper de knoflook en ui en fruit dit in een andere pan in olie. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze helemaal slinken.
  5. Laat de spinazie afkoelen en uitlekken in een zeef en knijp het overtollige vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk zijn.
  6. Pluk de mozzarella in kleine stukken en meng dit met de spinazie, blaadjes basilicum en ricotta in een kom. Breng dit royaal op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en giet ze daarna af met koud water.
  8. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de pastaschelpen met het spinazie- en ricotta mengsel en leg ze in de tomatensaus. Ga door totdat alle schelpen gevuld zijn.
  9. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak voor 15 minuten. 
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi er royaal geraspte Parmezaan overheen. 

 

door Jenny Alvares